A- A A+

logo pl

Rozwój Powiatu Świdwińskiego

Warto przeczytać

Nieodpłatna Pomoc Prawna

NPP1

Pomoc Ukrainie

 

 

Rządowy Fundusz Rozwoju Dróg

Rozlicz Pit w powiecie świdwińskim

Kalendarz Wydarzeń

Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Biuletyn Informacji Publicznej

bip1

Regionalny System Ostrzegania

g418

Zachodniopomorskie. 30 lat Samorządności i Przemian

NFOŚiGW

Regulamin udostępniania miejsca na stronie

regulamin

Powiatowy Portal Mapowy

g3518

Sesje Rady Powiatu

Uwaga

Folder doesn't exist or doesn't contain any images

V Powiatowy Jarmark Zdrowej Żywności i Rękodzieła

    

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
– Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej
w ramach Schematu II Pomocy Technicznej  „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich”
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

Powiat Świdwiński informuje, że w ramach Schematu II Pomocy Technicznej
„Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
realizuje operację:
„V Powiatowy Jarmark Zdrowej Żywności i Rękodzieła”
11 września 2021 roku, Lekowo (Gmina Świdwin)
Celem głównym operacji jest promocja regionalnych producentów żywnościowych, wytwórców produktów lokalnych, lokalnych twórców i artystów oraz propagowanie trendu naturalnej żywności         i popularyzowanie informacji o jej wytwórcach w regionie, a przez to promowanie zrównoważonego rozwoju obszarów wiejskich, podczas V Powiatowego Jarmarku Zdrowej Żywności i Rękodzieła Ludowego organizowanego 11 września 2021 roku w Lekowie.
Realizacji celu głównego będą służyły cele szczegółowe:
a)    zgromadzenia, w tym samym miejscu i czasie, (tj. na boisku sportowym w Lekowie,  11 września 2021 roku) jak największej liczby producentów żywności, wytwórców produktów lokalnych, lokalnych twórców i artystów – min. 10 podmiotów oraz innych podmiotów funkcjonujących na terenie powiatu zajmujących się zarówno pozyskiwaniem funduszy  na rozwój działalności jak i na inwestycje związane z zagospodarowaniem przestrzennym,                 w tym na inwestycje budowlane.
b)    propagowanie trendu naturalnej żywności i popularyzowanie informacji o jej wytwórcach    w regionie.
Przewidywane efekty realizacji operacji oraz wpływ jej realizacji na rozwój obszarów wiejskich:
•    udział w wydarzeniu min. 10 wystawców – producentów żywności, rękodzielników, artystów
•    udział w wydarzeniu ok. 900 odwiedzających,
•    podniesienie świadomości społeczeństwa na temat tradycyjnej produkcji żywności i rękodzieła w wymiarze lokalnym,
•    zwiększenie świadomości w zakresie zarządzania projektami z zakresu rozwoju obszarów wiejskich,
•    podniesienie świadomości uczestników wydarzenia w zakresie wykorzystania zasobów naturalnych, naturalnych metod produkcji oraz korzyści wynikających z prowadzenia tzw. „zdrowego stylu życia”.
•    nawiązanie współpracy między wystawcami i odbiorcami a w konsekwencji wzrost produkcji,
•    promocja życia na wsi w założeniu spowoduje napływ mieszkańców do wsi i zatrzymanie dotychczasowych młodych rolników przez pomoc w zdobyciu wiedzy na temat korzystania z dofinansowań na rozwój terenów wiejskich.


Odwiedź Portal KSOW – www.ksow.pl
Zostań Partnerem Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich